Actors: Kevin Smith

Kevin Smith 80406
Jméno:Kevin Smith
Datum narození:1963-03-16
Místo narození:Auckland, New Zealand
Výška:1.88 m
IMDb ID:nm0808963

Kevin Smith, narozený 16. března 1963 v Aucklandu na Novém Zélandu, byl herec známý především díky roli Área v televizním seriálu Herkules: Legendární cesty." O herectví se začal zajímat již v mládí a věnoval se kariéře v zábavním průmyslu. Smithův průlom nastal, když byl obsazen do role zlomyslného a manipulativního boha války Área ve filmu "Herkules: Legendární cesty", který se vysílal v letech 1995-1999. Díky svému ztvárnění Área si ho fanoušci oblíbili a stal se stálou postavou seriálu. K úspěchu seriálu přispěla Smithova chemie na obrazovce s Kevinem Sorbem, který hrál hlavní roli Herkula. Kromě práce na seriálu Herkules se Smith objevil jako Áres také ve spin-offu seriálu Xena: Princezna bojovnice a v televizních filmech natočených podle obou seriálů. Jeho ztvárnění Área ukázalo jeho talent pro vyvážení šarmu, charismatu a padoušských sklonů, díky čemuž se stal nezapomenutelným představitelem ve světě televizních seriálů s řeckou mytologií. Život Kevina Smithe tragicky vyhasl, když 15. února 2002 ve věku 38 let utrpěl smrtelný pád během natáčení filmu v Číně. Jeho předčasnou smrt oplakávali fanoušci i kolegové, protože svým nezapomenutelným výkonem v roli Área zanechal nesmazatelnou stopu v seriálech Herkules a Xena.

  • V letech 1998 až 1999 hrál stejnou postavu Arese ve třech různých seriálech současně:
  • K herectví se dostal, když jeho žena viděla výzvu k účasti na castingu, zatímco byl během ragbyové sezóny vyřazen z provozu kvůli otřesu mozku.
  • Pro jeho poslední filmovou roli Valdemara v adaptaci knihy Phillipa Jose Farmera "Riverworld" byl jeho hlas nadabován.
  • Jeho matka je Tonganka a otec běloch z Nového Zélandu
  • Děti: Oscar, Tyrone, Willard
  • Společně s Meighanem Desmondem, Michaelem Hurstem, Jasonem Hoytem a Erikem Thomsonem je jedním z pouhých pěti herců, kteří hráli stejnou postavu (Ares) ve všech třech sériích Xenaverse: Herkules (1995), Xena (1995) a Mladý Herkules (1998).
  • V seriálu Herkules (1995) hrál jak Herkulova otcovského nevlastního bratra Área, tak jeho mateřského nevlastního bratra Ifikla, i když nikdy ne ve stejné epizodě.
  • Má stejné jméno (jméno i příjmení) jako známý komiksový maniak a režisér různých epizod seriálu Arrowverse (The Flash a Supergirl) stanice CW.
Podle jeho slov se v seriálu Xena (1995) objevuje i jeho otcovský nevlastní bratr Áres.
Film
Warning: Undefined variable $orderby in /home/html/apokalypsa.net/public_html/wp-content/themes/apokalypsa/parts/actor-list-articles.php on line 5
Datum vydání
Warning: Undefined variable $orderby in /home/html/apokalypsa.net/public_html/wp-content/themes/apokalypsa/parts/actor-list-articles.php on line 6
Hodnocení
Warning: Undefined variable $orderby in /home/html/apokalypsa.net/public_html/wp-content/themes/apokalypsa/parts/actor-list-articles.php on line 7
Rychle a zběsile 2001 70%