Actors: Niamh Cusack

Niamh Cusack 174745
Jméno:Niamh Cusack
Datum narození:1959-10-20
Místo narození:Dalkey, County Dublin, Ireland
Výška:
IMDb ID:nm0193657

Z Wikipedie, svobodné encyklopedie Niamh Cusacková (* 20. října 1959) je irská herečka. Cusacková se narodila do rodiny s hlubokými kořeny v oblasti divadelního umění a herectví se věnuje od mládí. Od poloviny 80. let 20. století působila v Royal Shakespeare Company a hrála v dlouhé řadě významných divadelních inscenací. Mnohokrát se objevila v televizi, včetně dlouholeté role doktorky Kate Rowanové v britském seriálu Heartbeat (1992-1995). Často působila jako hlasová herečka v rozhlase a mezi její filmové počiny patří hlavní role ve filmu Zamilovaná Alma Coganová (2011). Je dcerou irského herce Cyrila Cusacka, sestrou Sinéad Cusackové a Sorchy Cusackové a nevlastní sestrou Catherine Cusackové. Má dva bratry, Paula Cusacka, televizního producenta, a Pádraiga Cusacka, producenta Královského národního divadla Velké Británie. Manželem Cusackové je herec Finbar Lynch; mají spolu syna.

  • Niamh se vyslovuje Neeve
  • Sestra Paula Cusacka, Sinéad Cusackové, Sorchy Cusackové a Pádraiga Cusacka; nevlastní sestra Catherine Cusackové.
  • Sestra Jeremyho Ironse.
  • Má vlastní divadlo ve škole v Macclesfieldu v hrabství Cheshire - divadlo Niamh Cusack bylo otevřeno v dubnu 2002, místní divadelní škola ho využívá ke svým představením
  • Dcera Cyrila Cusacka a Maureen Cusackové.
  • Žije v Londýně a v Gloucestershire s manželem hercem Finbarem Lynchem a jejich synem Calamem Lynchem.
  • Originální role Siobhán v divadelní inscenaci " The Curious Incident of a Dog in the Night-time" v Národním divadle v Londýně, později s ní v roce 2013 přešla na West End. Inscenace získala šest Olivierových cen. (Srpen 2012)
  • Teta Samuela Ironse.
  • V současné době natáčí roli ve filmu Padlý anděl (2007) pro ITV1 (adaptace kriminální románové trilogie s názvem "Rothova trilogie") s Charlesem Danceem a Emilií Fox. (červenec 2006)
  • V současné době zkouší jako členka souboru ve hře Women, Power & Politics, sérii nových her Rebeccy Lenkiewiczové, "Marie Jonesové", Moiry Buffiniové, Lucy Kirkwoodové, Joy Wilkinsonové, Boly Agbajeové, Zinnie Harrisové, Sama Holcrofta a Sue Townsendové. Hraje se v Tricycle Theatre v Londýně od 4. června do 17. července a režíruje ji 'Indhu Rubasingham'. (květen 2010)
  • Vystupuje jako "Catherine Dickensová" v "Andersenově angličtině", nové hře 'Sebastiana Barryho', kterou režíruje Max Stafford-Clark. Turné začalo v únoru v Theatre Royal v Bury St Edmunds a pokračovalo v Nuffield Theatre v Southamptonu, West Yorkshire Playhouse v Leedsu, Library Theatre v Manchesteru, Belgrade Theatre v Coventry, Salisbury Playhouse a Clywd Theatre Cymru v Mold. Turné končí v Londýně v Hampstead Theatre. (březen 2010)
  • V roce 2003 uběhla londýnský maraton a získala tak finanční prostředky pro hospic svatého Josefa ve východním Londýně.
  • Pracuje intenzivně v divadle, mimo jiné je členkou Royal Shakespeare Company (nyní je přidruženou umělkyní), Národního divadla Velké Británie, dublinského Abbey Theatre a má za sebou několik inscenací v londýnském West Endu.
Film
Warning: Undefined variable $orderby in /home/html/apokalypsa.net/public_html/wp-content/themes/apokalypsa/parts/actor-list-articles.php on line 5
Datum vydání
Warning: Undefined variable $orderby in /home/html/apokalypsa.net/public_html/wp-content/themes/apokalypsa/parts/actor-list-articles.php on line 6
Hodnocení
Warning: Undefined variable $orderby in /home/html/apokalypsa.net/public_html/wp-content/themes/apokalypsa/parts/actor-list-articles.php on line 7
Unwelcome 2023 59%