Actors: Randy Couture

Randy Couture 74748
Jméno:Randy Couture
Datum narození:1963-06-22
Místo narození:Everett, USA
Výška:1.85 m
IMDb ID:nm1330276

Randy Duane Couture ( narozen 22. června 1963) je bývalý americký mistr smíšených bojových umění, řecko-římský zápasník, herec, trojnásobný bývalý šampion v těžké váze a dvojnásobný šampion v lehké váze organizace Ultimate Fighting Championship. Couture je prvním zápasníkem, který je držitelem dvou mistrovských titulů UFC ve dvou různých divizích (těžké a lehké váze). Couture se zúčastnil rekordních 15 titulových zápasů. Je také držitelem největšího počtu titulů v UFC, a to pěti. Díky svému poslednímu zápasu s Lyotem Machidou se vyrovnal Mattu Hughesovi v počtu 24 zápasů v UFC. Couture je jedním z prvních členů Síně slávy UFC a mnozí ho považují za jednoho z nejlepších v historii MMA. Couture je v současné době v žebříčku Yahoo! Sports na 10. místě v lehké těžké váze na světě. Couture byl olympijským zápasnickým náhradníkem a po většinu své kariéry žil v Corvallisu ve státě Oregon, kde působil jako asistent zápasnického trenéra a silový a kondiční trenér na Oregonské státní univerzitě. Spolu s Mattem Lindlandem a Danem Hendersonem založil Team Quest, tréninkový kemp pro bojovníky se sídlem v oregonském Greshamu, který vede trenér Robert Folis. V roce 2005 se Couture přestěhoval do Las Vegas, kde otevřel vlastní rozsáhlou síť tělocvičen pod názvem Xtreme Couture. V současné době trénuje ve své tělocvičně v Las Vegas. Couture se také společně s Basem Ruttenem podílel na otevření posilovny Legends Gym v Hollywoodu v Kalifornii. Couture je obecně uznáván jako bojovník v klinči a na zemi, který využívá své zápasnické schopnosti k provádění take downů, vytváření horní pozice a postupným úderům na soupeře v dolní části těla. Couture také prokázal řadu dovedností v boxu a brazilském jiu-jitsu; tři soupeře složil pomocí různých škrcení. Couture je jediným sportovcem v historii UFC, který získal mistrovský titul poté, co se stal členem Síně slávy, a je nejstarším držitelem titulu vůbec (v UFC i MMA). Společně s Chuckem Liddellem se Couture zasloužil o to, že se smíšená bojová umění dostala do hlavního proudu amerického sportu a popkultury. Výše uvedený popis je převzat z článku Randy Couture na Wikipedii, licencováno pod CC-BY-SA, plný seznam přispěvatelů na Wikipedii.

  • Retired from MMA at 47 years old after losing to Lyoto Machida. The retirement was announced before the fight. He retired with an overall MMA record of 19-11-0 and he is regarded as one of the best MMA-fighters of all time.
  • Former two-time UFC Light-Heavyweight champion and three-time UFC Heavyweight champion. He is the only man to win the Light-Heavyweight championship twice and the only man to win the Heavyweight championship three times. He also has three successful defenses to his credit at Heavyweight.
  • Before mixed martial arts, Couture enjoyed a successful amateur wrestling career with such accolades as four World Team member spots, 8th place at the 1997 World Championship in Poland, Pan American Games Champion, four-time National Champion in Greco-Roman, and three All-American honors in college, including two runner-ups for the national powerhouse Oklahoma State.
  • First fighter to hold championship titles in two different weight divisions in the UFC.
  • His surname is French (his paternal great-great-grandfather, Louis Couture, was French-Canadian, born in Levis, Quebec).
  • Won the light heavyweight title at UFC 44 by defeating Tito Ortiz.
  • Coached High School Wrestling in 2004 for Centennial High School In Gresham, Oregon.
  • Wrestled at Oklahoma State University.
  • Induced into the International Sports Hall of Fame in 2012 (inaugural class).
  • Lives in Las Vegas, Nevada.
  • Student of World Muay Thai Champion Quentin Chong.
  • Came out of retirement to win UFC Heavyweight Championship at UFC 68 in March 2007, defeating Tim Sylvia via unanimous decision.
  • Broke his left arm just above the wrist while blocking a high kick from Gabriel Gonzaga. Not expected to fight again in 2007.
  • Has left UFC because of supposed issues with UFC President Dana White, even with fights left on his contract.
  • Lost UFC LightHeavy Weight Championship to Chuck Liddel at UFC 52
  • Defeated Gabriel Gonzaga by TKO in the 3rd round of UFC 74: Respect.
Film
Warning: Undefined variable $orderby in /home/html/apokalypsa.net/public_html/wp-content/themes/apokalypsa/parts/actor-list-articles.php on line 5
Datum vydání
Warning: Undefined variable $orderby in /home/html/apokalypsa.net/public_html/wp-content/themes/apokalypsa/parts/actor-list-articles.php on line 6
Hodnocení
Warning: Undefined variable $orderby in /home/html/apokalypsa.net/public_html/wp-content/themes/apokalypsa/parts/actor-list-articles.php on line 7
Clown Motel 2023 33%