Actors: Zoie Palmer

Zoie Palmer 133252
Jméno:Zoie Palmer
Datum narození:1977-10-28
Místo narození:Calne, Wiltshire, England, UK
Výška:1.68 m
IMDb ID:nm1235776

Zoie Palmerová (narozena 28. října 1977) je kanadská herečka známá především díky roli doktorky Lauren Lewisové v nadpřirozeném seriálu Lost Girl a roli Androidky ve sci-fi seriálu Dark Matter stanice SyFy. Palmerová se narodila v Camborne v anglickém Cornwallu rodičům irského a britského původu. Když jí bylo deset let, emigrovala s rodinou do Kanady. Navštěvovala Sacred Heart Catholic High School v Newmarketu v Ontariu a v roce 2001 získala bakalářský titul z výtvarného umění na York University v Torontu. Svou první profesionální hereckou roli získala již jako teenagerka v letním představení v divadle Red Barn Theatre v Jackson's Point v Ontariu. Po ukončení studia na York University začala Palmerová pracovat v divadle v Torontu. Účinkovala v inscenacích The Crucible, The Importance of Being Earnest a The Vagina Monologues. Hostovala také v několika televizních seriálech, například The Border, Smallville a The Listener. V roce 2010 byla Palmerová obsazena do role doktorky Lauren Lewisové v seriálu Lost Girl. Seriál se vysílal pět sezón a měl úspěch u kritiků i komerčních diváků. Výkon Palmerové v roli Lauren byl chválen kritiky i fanoušky. Za svou práci v seriálu získala několik ocenění, včetně Canadian Screen Award za nejlepší herečku v dramatickém seriálu. V roce 2015 byla Palmerová obsazena do role Androidky ve filmu Dark Matter. Seriál běžel tři sezóny a v roce 2017 byl zrušen. Výkon Palmerové v roli Androidky byl rovněž chválen kritikou i fanoušky. Za svou práci v tomto seriálu byla nominována na Canadian Screen Award pro nejlepší herečku v dramatickém seriálu. Kromě práce v televizi se Palmerová objevila také v několika filmech. V roce 2012 si zahrála v nezávislém filmu Cold Blooded, za který získala na mezinárodním filmovém festivalu BareBones cenu Gold Medallion Acting Award pro nejlepší herečku. Dále hrála ve filmech The Reagans, Out of the Ashes a Devil's Perch.

  • Zoie Palmer and Anna Silk had known each other through casting calls before they worked together as Lauren (Palmer) and Bo (Silk) in Dívka odjinud (2010).
  • She moved to Canada with her family when she was 9 years old.
  • Earned B.F.A. at York University in Toronto, Canada.
  • In 2013, her performance as Lauren together with Bo (Anna Silk) in Dívka odjinud (2010) as "Bo and Lauren" was named one of its all-time "Favorite TV couples" by CNN (Cable News Network); and won "Top TV Couple of 2013" by E! Online (E! Entertainment Television).
  • Awarded "Gold Medallion Acting Award for Best Actress in a Feature Film" for Cold Blooded (2012) by the 2012 BareBones International Film Festival.
  • Her portrayal of Lauren in Dívka odjinud (2010) won "Best Lesbian/Bi Character of 2013" by AfterEllen.com (dedicated to the representation of lesbian and bisexual women in the media and ranked among the most powerful blogs on the Web).
  • Recipient of the "Fan Choice Award for Favourite Canadian Screen Star" by the 2014 Canadian Screen Awards.
  • Winner of "2013 Girl on Top" of "Favorite TV Leading Ladies" by E! Online (E! Entertainment Television).
  • Chosen "Favorite TV Actress" for 2013 in the annual "AfterEllen Visibility Awards" (AfterEllen.com).
  • Nominated for 2011 "Outstanding Performance - Female" by ACTRA for her performance as Haley in The Untitled Work of Paul Shepard (2010).
  • Born in Wilthshire and raised in Cornwall, England.
  • Awarded "Best Actor" for Terminal Venus (2003) at the 2004 Baja Film Festival.
  • Went to Sacred Heart Catholic High School in Newmarket, Ontario, Canada.
Film
Warning: Undefined variable $orderby in /home/html/apokalypsa.net/public_html/wp-content/themes/apokalypsa/parts/actor-list-articles.php on line 5
Datum vydání
Warning: Undefined variable $orderby in /home/html/apokalypsa.net/public_html/wp-content/themes/apokalypsa/parts/actor-list-articles.php on line 6
Hodnocení
Warning: Undefined variable $orderby in /home/html/apokalypsa.net/public_html/wp-content/themes/apokalypsa/parts/actor-list-articles.php on line 7
Spirála strachu: Saw pokračuje 2021 60%
Spirála strachu: Saw pokračuje 2021 60%